France Craft е модулна и мащабируема платформа за електрическа кола

Представяйки се сред „каймака“ на дефилето на френски технологии на CES 2016 в Лас Вегас, тези млади предприемачи предизвикаха жужене заради своето семпло, чисто и ясно предложение – решителен модерен подход към създаването на превозни средства.

На първо място, ако дизайнът някому напомня за нещо, то това е F-City на FAM Automobiles, пуснат през 2009, но France Craft извежда основната идея идея на следващо ниво в ерата на отворения код и микро-фабриките – и максималната кустомизация.

800x420x410a71ba1e01bf408167243a07ff0cb0c07df296.jpeg.pagespeed.ic.8VRZXSUfey

Налични са три базови модула на това возило – градски автомобил, товарна кола или такси. Оттам насетне потребителят може да избере електрическа задвижваща система с пробег от 100 до 200 км или пък хибридна задвижваща система. За съжаление за тях няма подробности.

По-нататък кустомизацията преминава към одулите и дизайна, като потребителят избира и приложнията за свързаност, които иска да има.

Сглобяването на колата се прави на местно ниво, като има възможност всеки да създаде работилници за поддръжка или сглобяване.

Благодарение на принципа на взаимозаменяемите модули, както за задвижващата система, така и за функционалността на автомобила, France Craft се надява да сложи край на планираното остаряване на автомобилите и да създаде един феномен на рециклирането – превозно средство, което може да се използва безкрайно.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*