Дойде ли началото на края за „икономичните“ крушки?

Дали това е началото на края за компактните флуорисцентни крушки, станали известни още като „икономични“ крушки?

LED технологиите постоянно се развиват и цените им спадат. Така най-добрият избор на евтино и енергийно ефективно осветление все по-често се оказва не „икономичната“ крушка, а диодната. Сега General Electric е решила да последва тенденцията и да преустанови производството на „икономични“ модели изцяло – до края на годината.

the-light-bulb-923023_960_720

Според съобщение в изданието „The New York Times“, General Electric е обявила плановете си да прекрати производството на компактни флуорисцентни крушки (КФК) с изявление на Джон Страйник, главен оперативен директор на поделението на GE за осветление за потребителски и конвенционални осветителни системи. „Сега е подходящото време за преход към LED“, вярва топ-шефът. Той подчертава, че днес потребителите имат огромен избор от решения, които могат да завият на своите фасонки.

Някои от големите търговски вериги вече започнаха да ограничават предлагането на КФК. Други вече изцяло ги замениха с диодни. Очаква се производителите на „икономични“ крушки да срещат все по-големи затруднения при покриването на изискванията за енергийна ефективност, здраве и безопасноост на този вид продукти.

1 коментар

  1. С LED осветление съм от почти година и засега съм супер доволен. Не съм се спирал само на конкрен вид крушки, а съм си направил осветление и с диодни ленти – според зависи от мястото и изискванията за силата на светлината. Еми супер доволен съм от крайния резултат, препоръчвам…

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*