Австралийска крайбрежна къща сбира енергия от слънцето и вода от небето

Тази австралийска крайбрежна къща на брега на океана съчетава модерен стил с непокътната природа. Тя използва три различни „зони“, които могат да бъдат затворени, за да се пести енергия, или пък широко отворени, така че да „поканят“ духа на плажа и морето вътре в дома. Екологичните характеристики на ваканционната къща, проектирана от OLA Studio, превръщат пребиваването там в зелено „бягство“ от шума и суетата на града.

OLA-Studio-Willow-Beach-House-Exterior-1020x610

Стените са облицовани в дърво в различни нюанси. Те привличат окото върху „дома Уилоу“, чиито светъл, отворен дизайн приканва съблазнително и неустоимо. Кръстосана вентилация и изобилие от дневна светлина правят къщата сияйна и просторна. Те се управляват от външни ролетни щори и предпазни екрани в някои стаи. За красивите изгледи към океана Фил Сноудън, директор на OLA Studio, казва, че „…продължават да приковават вниманието, докато човек минава през стаите, позволявайки фините елементи на жилището да се разкриват бавно“.

OLA-Studio-Willow-Beach-House-Exterior-Wood-1020x610 OLA-Studio-Willow-Beach-House-Exterior-Pool-1020x610

Слънчеви панели осигуряват електроенергия за дома. Резервоари за събиране на дъждовна вода дават възможност на собственика да си осигурява прясна вода. Плочки от бял и тониран травертин при открития басейн с просторна палуба имитират светлината на слънцето и пясъчния плаж.

Собствениците на дома са рециклирали голяма част от мебелите от стария си дом, създавайки носталгично красиво пространство, което е наистина уникално с техния собствен стил, а също и достатъчно просторно – за всички бъдещи семейни „добавки“.

OLA-Studio-Willow-Beach-House-Interior-Living-Room-1020x610 OLA-Studio-Willow-Beach-House-Exterior-Pool-Deck-1020x610 OLA-Studio-Willow-Beach-House-Interior-Bedroom-1020x610 OLA-Studio-Willow-Beach-House-Interior-Windows-1020x610

Снимки: Манос Мавридис

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*