Google работи по безжично зареждане на своите безпилотни коли

Няколко автопроизводители вече говорят за плановете си да добавят функция за безжично (индукционно) зареждане на своите електрически автомобили. Google обаче може да се окаже сред първите, които действително ще приложат технологията на практика. Последните вести от щаба на голямата компания разкриват, че в момента тя е в процес на инсталиране на безжични системи за зареждане в централата си. Те ще се използват за зареждането на собствените й автономни електромобили.

Google-Self-Driving-Car_000101-1020x610

Новите данни разкриват, че инсталациите за зареждане ще бъдат инсталирани в централата на Google в Маунтин Вю, Калифорния, и близкото съоръжение „Castle“. Изтеклите документи показват също, че новите системи за безжично зареждане ще бъдат инсталирани от Hevo Power и Momentum Dynamics. И двете компании предлагат технология, която може безжично да зарежда електрически автомобили чрез пластини, които биват вградени в земята. Това е далеч по-лесен начин за зареждане на електрически автомобили в сравнение с днешните тромави кабели за включване в зарядните станции.

Засега няма подробности и не се знае кога автомобните автомобили на Google ще могат да се появят стандартно с такава система за зареждане. Това обаче не е първата заявка за безконтктно захранване на електромобили. През 2014 г. BMW обяви, че тества технологията за безжично зареждане при моделите i3 и i8, а се появиха и съобщения, че следващото поколение Toyota Prius също може да предложи технологията.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*