Соларно зарядно за iPhone във вид на калъф? Защо не

Калъф-зарядно със соларна клетка за 3G и 3GS iPhone – това е, което се вижда в дясната част на изображението по-долу. Поставяйки калъфчето така, че слънчевите му клетки да са изложени на слънчева светлина, човек може да презареди своя iPhone по всяко време, когато му е необходимо.

Мобилното зарядно с необичаен вид и форма може да осигури енергия по два начина. То може да зарежда телефона директно или пък да съхрани тока в своята 2100 mAh батерия. Необходими са му 3 часа на добра светлина, за да зареди батерията си напълно. Ако обаче няма ясно слънце, това не е проблем – устройството работи и без директна слънчева светлина.

Хитрият калъф е оборудван с mini USB порт и съответно USB кабел за него. Това позволява и да се използват USB портовете на компютри и лаптопи за презареждане на телефона чрез калъфа.

Макар да изглежда шантаво, калъф-зарядното устройство всъщност е полезно решение. То може да бъде в помощ на хора, на които често се налага да прекарват много време на открито, далеч от електрическата мрежа.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*