Jaguar Land Rover ще използва рециклиран алуминий в своите автомобили

Нова сплав с рециклиран алуминий, съдържаща до 75 на сто рециклиран материал, ще бъде използвана във всички нови и стари модели на Jaguar Land Rover, обяви компанията. Решението е резултат от осемгодишен изследователски проект с водещия световен производител на рециклиран алуминий Novelis.

jag_fpace_le_s_location_image_140915_07_Thumbnail

Миналата седмица Jaguar Land Rover обяви, че новата сплав на Novelis с рециклиран алуминий, наречена RC 5754, ще бъде интегрирана във всички нови леки автомобили на авто-производителя след проведените успешни изпитания. RC 5754 съдържа до 75 процента рециклирано съдържание. Тя бе въведена за първи път в комерсиално превозно средство в новия Jaguar XE, пуснат миналата година.

Сплавта е разработене като част от програматата REALCAR на Jaguar, която търси начини за производство по затворен цикъл на работа с цел увеличаване на използването на материали от бракувани автомобили.

Новата сплав понася по-високи нива на концентрация на скрап-алуминий, отколкото когато и да било досега, обясниха от Novelis. Според компанията, сместа с рециклиран алуминий посреща всички изисквания за якост, дълготрайност и пластичност, дефинирани от големия автомобилен производител.

Според последния доклад на устойчивостта, публикуван от дружеството, благодарение на стратегията на фирмата за използване на рецикирани материали компанията е намалила размера на отпадъците, които изпраща на депата, със 79 на на база единично превозно средство. Целта на фирмата е да постигне безотпадъчно производство до 2020.

 


 

Текст: Greentech.bg, CC BY-NC-ND 2.5 BG (Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България)

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*