VW обещава първия в света масов електромобил

След шумния скандал с емисиите миналата година сега Volkswagen работи усилено, за да се дистанцира от пазара на превозни средства с дизелово гориво. Автомобилният производител обеща да пусне първия в света масов електрически автомобил – такъв, който да съперничи на други бюджетни и достъпни електромобили на пазара. Може би все пак компанията ще успее да „ремонтира“ своята съсипана репутация?

car-932734_960_720

Возилото, което все още си няма име, ще работи с 48-волтова бордова система за захранване и ще има пробег от около 300 км. Говори се, че навярно то ще се конкурира с Chevrolet Bolt и Tesla Model 3. Анализаторите смятат, че планът за пускане на самостоятелно ЕПС е част от по-мащабна стратегия за възстановяване на репутацията на автомобилопроизводителя, подета от новия изпълнителен директор д-р Хърбърт Дийз.

Според Autoblog, предстоящата електрическа кола ще е „въз основа на същата платформа с предно предаване“ като електрическата версия на на осмото поколение на VW Golf, който трябва да излезе през 2018 г. Засега не е ясно кое след кое ще се появи на пазара.

 

 


 

Текст: Greentech.bg, CC BY-NC-ND 2.5 BG (Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България)

2 коментара

  1. Обещанията са едно, фактите друго. Да не се окаже после, че токът им не е читав, пък пробега е друг и т.н.

  2. Въх, а толкова хвалеха кюнците и къдежа.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*