Чудат заслон на две нива в Холандия е построен от паднали дървета

Айндховенското студио DeBossa Architects са създали този красив дървен заслон на територията на едно историческо холандско имение. Той е замислен за съхранение на дърва и градински сечива, както и като външно пространство за отдих, провеждане на вечери и провеждане на импровизирани музикални изпълнения на открито, в прегръдката на природата. Поръчан от Брабантс Ландшап, собственик на терена, павилионът е изработен от рециклирани материали и от паднали дървета, събрани от местните гори, стопанисвани от организацията за защита на природата.

DeBossa-timber-pavilion-The-Netherlands-2-1020x610

Заслонът се намира в непосредствена близост до тухленото имение Зегенверп, някогашен остров по протежение на река Домел. В постройката има две основни области: една социална зона и едно по-малко място за паркиране на автомобил, съхраняване градинарски инструменти и играене на пинг-понг. И двата покрива са частично покрити със стари плочки и стоят върху дървени греди, които оставят много отворено пространство и изглед към околността.

Заслонът се използва за посрещане на гости, вечери за до 20 души и музикални изпълнения на открито, които са същевременно защитени от лошите метеорологични условия. Мястото предоставя и проветриво и сухо пространство съхранение на дърва за отопление на имението. Вместо да създават ярък контраст със старата сграда, архитектите са предпочели да съхранят трупите от 32-метровата стена, която се простира деликатно от историческата сграда.

DeBossa-timber-pavilion-The-Netherlands-5-copy-1020x610 DeBossa-timber-pavilion-The-Netherlands-7-1020x610 DeBossa-timber-pavilion-The-Netherlands-6-1020x610 DeBossa-timber-pavilion-The-Netherlands-4-1020x610 DeBossa-timber-pavilion-The-Netherlands-3-1020x610 DeBossa-timber-pavilion-The-Netherlands-1-1020x610

Снимки: Thijs Follet и Joost Pijnenborg

 


Текст: Greentech.bg, CC BY-NC-ND 2.5 BG (Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България)

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*