Aston Martin ще прави електрическа кола заедно с китайската LeEco

Aston Martin ще създаде съвместно предприятие с китайския производител на потребителска електроника LeEco, за да разработят първия електрически автомобил на британската луксозна марка. LeEco е известна като доставчик на брандирано съдържание през интернет, телевизионни сет-топ кутии и смартфони. Това е най-новият пример за постепенното преливане между електрониката и автомобилостроенето.

exotic-car-291055_960_720

Компании като Alphabet и LeEco разработват нови модели автомобили, разширявайки експертизата си отвъд границите на компютрите и мобилните телефони. В същото време автомобилните производители искат интернет свързаност в колите, които правят, за да дадат на шофьорите по-добри възможности за вземане на решения, както и за информация и развлечение.

Aston Martin и LeEco ще разработят електрическата кола на базата на модела Rapide S на британския автомобилен производител. След това ще има и други електромобили в рамките на това партньорство. Финансовите параметри на сделката не бяха оповестени.

Бъдещото електрическо возило ще се произвежда в Гайдън, Англия, и се очава да се появи на пазара през 2018 г., посочи главният изпълнителен директор на Aston Martin Анди Палмър.

Платформата за разработване на електрически коли на Aston и LeEco също така би могла да се използва и от Faraday Future – една млада и амбициозна фирма за електромобили, финансирана от китайския милиардер Джиа Ютинг, съобщиха компаниите.

 


 

Текст: Greentech.bg, CC BY-NC-ND 2.5 BG (Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България)

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*