Електрически веломобили тръгват из Ванкувър догодина

Споделени автомобили се появяват на все повече места по света и с това – техните вариации и разновидности. Бъдещето на споделените автмомобили може да включва и затворени веломобили с електрически батерии – решение, което кръстосва електрическите велосипеди и електромобилите.

veemo.jpg.662x0_q70_crop-scale

„Veemo е … затворено, подпомагано от електромотор свързано със смартфон превозно средство, удеално за граските части“, казват неговите създатели. „ Veemo се задвижва от човешката сила, но има и електрически двигател, който да помага при изкачване на нанагорнища и при по-големи разстояния. Външната му обвивка предпазва човека от неблагорпиятни метеорологични условия и също така осигурява багажно пространство, което е практично и функционално за работни заявки. Veemo замества автомобилите, не велосипедите, но преодолява недостига на велосипедите от гледна точка на използването при небпагоприятно време, липса на багажно пространство и мерки среу кражба“.

Тези малки превозни средства с електродвигател могат да решат доста от проблемите на мобилността в града, като например превоза на товари, защитната обвивка, помощта при въртене на педалите. Така скоро можемда видим нова интерпретация на персоналната електрическа мобилност.

Превозното средство Veemo е решението на VeloMetro за „веломобил“ с електродвигател, което може да помогне на много от хората в града да заменят своите газови коли в полза на по-малките, по-пъргави и по-екологични електрически превозни средства за движение из големия град. Тези веломобили се явяват хибрид между електрически велосипед и „квартална електрическа кола“. Те могат да помогнат на хората, които обичат да се движат с велосипед, но им е трудно да издържат на карането на колело из града.

 


 

Текст: Greentech.bg, CC BY-NC-ND 2.5 BG (Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България)

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*