Червен килим на парти преди Оскарите стана зелен

Тази неделя събра най-добрите кино-знаменитости за връчването на традиционните награди „Оскар“. На такава церемония обичайно погледите са насочени към актьори, режисьори и продуценти, но тази година имаше и още нещо, което да привлече вниманието на обществеността.

grass-375586_960_720

По време на традиционното парти „Глобално зелено“ преди раздаването на наградите Оскар всички погледи бяха насочени към килима. Червеният килим се оказа зелен – защото е направен изцяло от найлонови отпадъци, набрани от материали като изоставени рибарски мрежи.

Килимът, който освен това бе и зелен на цвят, беше изработен по поръчка за бляскавото събитие. Той бе дело на италианските експерти по рециклиране Aquafil и производствената фирма Milliken.

Килимът бе изработен от Econyl – синтетичния найлон на Aquafil. От всеки тон стари рибарски мрежи, които бъдат събрани за преработка, Aquafil може да произведе достатъчно нишки рециклиран найлон, та да може Milliken да направи около 1020 квадратни метра устойчив килим.

Килимът бе „осветен“ от блясъка на немалко знаменитости и зелени бизнес лидери, включително музиканта Стиви Уондър, актрисата Миа Маестро, посланика на ООН Тонас Анкер Кристенсен.

 

 

 


 

Текст: Greentech.bg, CC BY-NC-ND 2.5 BG (Признание-Некомерсиално-Без производни 2.5 България)

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*