Отбелязваме „Часът на Земята“ 2016 на 19 март

Тази година Часът на Земята ще се случи по-рано от обичайното, около седмица по-рано. Ще загасим символично светлините на 19 март от 20,30 ч. до 21,30 ч., за да отбележим международната акция на WWF за опазване на природни ресурси и популяризиране на зелени инициативи.

international-space-station-1176518_960_720

През 2016 г. климатичните промени са факт и въпросът е как може да се справим с тях. На 19 март знакови сгради и паметници на културата, като Триумфалната арка, Емпайър Стейт Билдинг и операта в Сидни ще бъдат изгасени за час. WWF призовава привържениците си да превърнат този момент в отправна точка за действия и послания за справяне с климатичните промени през своите лични трибуни – социалните медии, които са най-мощните канали за комуникация днес.

За 10 години Часът на Земята се превърна в най-големия празник за природата. През 2015 г. вече над 170 държави и 7000 града са част от инициативата не само с гасене на светлини, а с реални действия за опазване на местните природни ресурси – реки, гори, морски територии, традиционен земеделски поминък, застрашени видове, подпомагане на енергийно ефективни решения.

Десетият рожден ден на WWF-България също е през март. WWF ще използва повода да представя през март и през останалата част от годината националните си постижения, свързани с опазване на вековните гори в България и с налагането на национален стандарт за устойчиво управление на горите; със запазване и развитие на защитените територии и включването на земеделци, собственици на гори и бизнеси, в природозащитни инициативи; с опазване и отговорно потребление на морска храна, както и с опазване на реките, влажните зони и дунавското богатство – есетрите.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*