ИКЕМ набира номинации за отличието за развитие на електромобилността

Индустриален клъстер „Електромобили“ стартира набирането за номинации за годишния конкурс „Кубратов меч“. Конкурсът се провежда за пета поредна година. Наградата „Кубратов меч“ се връчва за принос в насърчаването и популяризирането на електрическата мобилност в България.

Национална браншова организация ИКЕМ приканва всички, които следят процесите на електромобилността в България, имат пряк досег с резултатите от работата на фирми, експерти и научни звена, да подадат своите номинации.

el-car-plug

Номинации може да се правят чрез попълване на съответна бланка от сайта на ИКЕМ, която да се изпрати на електронната поща на клъстера – office@emic-bg.org или директно ТУК.

Срокът за изпращане на номинациите е до 18 ч. на 20.03.2016 г.

След това комисия от експерти на ИКЕМ ще разгледа номинациите и ще определи наградените. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през м. Април 2016 г.

Защо точно „Кубратов меч“? Българският род е устоял на превратностите на времето, преминал през величие и падение. Хан Кубрат е оставил завет – „Да не изоставяте съвместното живеене, да запазите съединението помежду си и това, което е под ваша власт“. Това днес е любим девиз на много европейци, а след 1878 г. изразът „Съединението прави силата“ придобива още повече смисъл. Сега България продължава да пише своята история – вече като пълноправен член на Европейския съюз. Като такава тя направи своя принос, заедно с още осем други държави-членки, подписвайки съвместна декларация през 2010 г. и поставяйки електромобилите в центъра на процеса за развитие на устойчивата мобилност в Европа.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*