Започва пролетното почистване на Бургас

Община Бургас стартира на 21 март ежегодното голямо пролетно почистване. По разпореждане на кмета Димитър Николов е разработена подробна програма с конкретни мерки и действия. Тя включва мероприятия както за територията на града, така и за всички съставни селища. Програмата е изготвена след предварителна пълна инвентаризация и заснемане на проблемните точки (нерегламентирани замърсявания). Всички те са включени в мероприятията по почистване.

188cd48c85ff983a020bf8932a6dbcaa

Програмата предвижда ръчно и машинно почистване на територии за обществено ползване, почистване на регули, дъждоприемни шахти, крайпътни терени, плажни ивици, измиване на улици, събиране и изнасяне на строителни, едрогабаритни и растителни отпадъци. Изготвен е конкретен график по дни за съответните жилищни комплекси, квартали и населени места.

В рамките на пролетното почистване ще се извърши подмяна на 200 бр. амортизирани кофи от 110 л. с пластмасови от 140 л., а също и 300 бр. контейнери от 1,1 м3, разположени на територията на града.

Жителите на Бургас могат да почистят пространствата около своите домове, градинките, таваните и мазетата си. Старите мебели и други едрогабаритни отпадъци, както и строителните отпадъци от ремонти в домакинствата могат да бъдат предадени на Консорциум „Титан Бургас“ абсолютно безплатно, само срещу едно обаждане на тел. 056/852 337.

За всички, които ще се включат в Пролетно почистване’2016, Община Бургас осигурява чували и своевременно извозване на събраните отпадъци. Чували могат да се получат в дирекция „Околна среда“ – ул. „Шейново“ 24, бивш Профсъюзен дом, ет. 2, ст. 201, от сградата на съответната административна дирекция по местоживеене или кметство. Раздаването на чували и ръкавици ще започне от 23.03.2016 г.

От: Община Бургас

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*