Apple: 93% от енергията, която използваме, е от ВЕИ

93% от енергията, която се използва в дейността на Apple, идва от чисти източници. В САЩ специално делът на ВЕИ енергията е 100%. Това обяви Лиза Джексън, вицепрезидент на Apple по въпросите на околната среда и социалните въпроси, по време на дебюта на iPhone SE и iPad Pro снощи на бляскава церемония в централата на компанията.

screen-shot-2016-03-21-at-12-07-54-pm

Цифрата обхваща всички видове дейности – магазини, офиси, търговски зали и др.

Преди няколко години Apple си постави за цел 100 от нейните съоръжения да се захранват с чиста енергия. Само в рамките на около 3 години фирмата направи така, че всичките й центрове за данни да работят с енергия от възобновяеми източници – слънчева и вятърна енергия, горивни клетки с биогаз, микро-ВЕЦ и геотермална енергия. По-рано тази година Тим Кук обяви намеренията на фирмата да построи огромна соларна ферма, която ще осигурява електроенергия за новата централа на фирмата в Калифорния иместните й магазини.

Наскоро Apple построи 40-мегаватова соларна ферма в Китай, която, оказва се, помага на местните фермери в отглеждането на якове, сподели Лиза Джексън.

По думите й, Apple поставя слъчеви панели и върху сградите в Сингапур.

greenapple_story

Наред с това Apple се старае и да използва по-малко хартия в опаковките си. 99 процента от хартията в нейните кутии е или редиклирана, или устойчиво добита от „устойчиво управлявани гори“.

1 коментар

  1. Де факто това е пълна лъжа, само 93% от потреблението на апъл е от зелена енергия но за производството на продуктите им нямат и 7% дял като енергоемкост.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*