Младежи се учат как се правят еко-козметика и нова хартия от стара

Какъв е потенциалът на конопената култура за опазването на природата? Как изкуствените рифове ни помагат да „почистим“ морето? Що е то Транс-атлантическо партньорство за търговия и инвестиции между ЕС и САЩ и защо ме засяга? Това са само малка част от презентациите, които може да чуете и въпросите, на които ще си отговорите, ако посветите съботния си ден (26 март от 10:00 до 22:00) на целодневния младежки фестивал на „За Земята“ в Underground gallery/studio, София.

festival_za zemata 2

Сред темите ще са алтернативните форми на поведение, посветени на опазването на природата в града и извън него, решенията за намаляване на свръхпотреблението. „Ние от Млади За Земята заедно с нашите съмишленици ще търсим алтернативи на консуматорството и консуматорското общество. Ще приготвим работилници, презентации, дискусии, примери за “от нищо нещо”, “направи си сам”, “нулеви отпадъци”, “нулев отпечатък”, “живей просто”, казват инициторите.

СИПИ.еу ще покажат къде желанието да сме потребители с по-малък екологичен отпечатък се среща с разбиране. Те ще споделят новаторската си карта на ресторанти и барове в София, където човек може да използва собствени съдове и да избегне тези за еднократна употреба.

Как се прави компост и как се произвежда биохумус ще покажат Ателие Трион и Асоциация за устойчиви практики “Нашия дом”. Най-любопитните ще могат да се научат да правят чиста козметика и нова хартия от стара, “бомби” със семена и други.

Младежки фестивал „За Земята“ ще се проведе тази събота (26-ти март) в Underground gallery/studio на Сточна гара, ул. Владайска река 4, етаж 4. Повече за фестивала и пълната програма може да научите във ФБ профила на събитието.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*