JPMorgan започва инсталацията на умно диодно осветление в 5000 офиса

Банковият гигант JPMorgan Chase взе решение да реализира една от най-големите инсталации на интелигентно светодиодно осветление.

В средата на февруари наскоро обособеното поделение Current на технологичния гигант General Electric подписа договор за инсталиране на „смарт“ LED осветление във всеки от всичките 5000 американски офиса на банковата организация. Когато бъде завършен, проектът ще намали консумацията на енергия в структурата на банката наполовина.

led-366324_960_720

Това е нещо повече от пилотно внедряване: технологията ще покрива повече от 2,3 милиона квадратни метра офис-пространства, според Current. Също толкова важно е, че инсталацията ще покрие сградите със сензорна мрежа, която може да контролира безброй други умни сградни приложения. Това биха могли да са системи за контрол на климатизацията на база на наличното човешко присъствие, умни системи за движение и др.

„Спадащите разходи за включването на контроли в проектите за осветление правят решението за внедряване на подобни системи доста по-лесно“, коментира по този повод анализаторът от Navigant Research Джеси Фут. „От електронните баласти за затъмняване баласти до софтуера за контрол, както и цените на светодиодите сами по себе си – всички ключови компоненти мрежовите осветителни тела стават все по-евтини“.

Navigant прогнозира, че разходите за „умни“ осветителни системи ще достигнат общо 38,2 млрд. долара за период от девет години в интервала 2015-2024 г.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*