Стартира зелената олимпиада: победителите получават плеъри, смартфони и таблети

Стартира участието в зелената олимпиада – ученическа надпревара за демонстриране на познания в областта на екологията.

Инициативата има за цел да повиши знанията на учениците за опазване на околната среда и да изгради у тях отговорно отношение към природата. Тя стимулира интереса им към зелената тематика и формира екологична култура от ранна детска възраст.

ipad-1126136_960_720

Регистрацията, както и решаването на тест онлайн, са възможни до 10 май 2016 г.

В Зелената олимпиада могат да участват ученици от 1. до 12. клас от цялата страна. Всеки желаещ трябва да се регистрира в сайта, като посочи трите си имена, телефон, клас, училище и град. Един участник може да решава теста само веднъж.

Тестовете са в три възрастови групи – за начален, среден и горен курс. След регистрацията, при стартиране на теста участникът получава тест, подходящ за посочената от него възраст.

Във всяка група девет от въпросите са затворени – трябва да се посочи един от дадените отговори. Десетият въпрос е отворен. Чрез него се проверява умението на участниците да развиват свои тези на екологична тематика. Десетият въпрос има решаващо значение за крайното класиране.

Участниците, които са се представили най-добре, получават атрактивни награди. Наградите са, както следва:

  • Начален курс: MP3 плеър
  • Среден курс: Смартфон
  • Горен курс: Таблет

Победителите ще бъдат поканени чрез посочените от тях телефони на награждаването. Всеки класиран на първо място получава лично наградата си на заключително събитие, което е част от Зелената олимпиада.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*