Спектакъл на тишината и нинджа-приключения се задават на Беглика фест

Beglishki ninjiИнтерактивен спектакъл сред природата и приключенски игри бна ниджи – това са две от атракциите на тазгодишния Беглика фест. „Според прогнозите за 25-29 август 2016, звездите по беглишките поляни ще са стотици или дори хилядим защото на Беглика Фест всеки участник има възможността да се превърне в парченце от общата Вселена на фестивала“, казват организаторите.

За любителите на спортовете и забавленията на открито е предвидено второ издание на „Беглишките нинджи“. „Сред високите борове тесните пътечки водят към незнайни места, във водата бавно се движи кану, стрела прелита покрай заплетени въжета, а през тях бързо прескачат беглишките нинджи“, казват организаторите за тази инициатива. Приключенската отборна игра, която ни връща в спомените от книгите игри, отключва фантазията и изпитва тялото. Отборите се потапят в сюжет, включващ четирите стихийни елемента – Огън, Вода, Въздух, Земя, и, разбира се, петият елемент – Човекът. Тазгодишните Беглишки нинджи ще предложат още по-интересни мисии!

„Островът на тишинавтите” пък е интерактивен спектакъл в природна среда, който съдържа в себе си елементи на ленд арт, пърформанс, музика и театър на сетивния лабиринт. Респектът към тишината на живата природа е основен акцент в него. Създадва се за втора година като коопродукция на Театъра на сетивата София и Беглика Фест.

Наред с това и други атрактивни театрални предизвикателства ще зарадват „бегликърите“ в летния зной, а за първи път организаторите ще се опитат да подпомогнат фестивала чрез crowdfunding кампания. Тя ще стартира до дни до в ulule.com.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*