Microsoft разработва „машина за интелигентност“ за слънчеви технологии

Технологчният гигант Microsoft започна партньорство с производителя на битова електроника Luminous за разработването на пакет от мобилно и уеб приложения за слънчеви инвертори.

solar-cells

Мобилното и уеб приложенията, които стъпват на облачната система Microsoft Azure Hyperscale, имат за цел активен мониторинг на спестяването на енергия и състоянието на батериите. Освен това те позволяват поддръжка на база прогнозни данни, позволявайки по-големи икономии на енергия, казва компанията.

Индийският доставчик на битова електроника от ново поколение пък е разработил мрежово-свързани соларни инвертори, които стъпват на платформа за „интерната на нещата“, наречена „iQu“ и разработена от новостартиращата фирма за системи за управление IBOT.

Според Microsoft, платформата „iQu“ за „интернета на нещата“ е проектирана така, че да поддържа внедрявания на IoT системи с големи обеми и рсилно разпределена структура, осигурявайки корпоративен клас сигурност и вградена клетъчна сързаност, докато технологията за свързани инвертори на Luminous осигурява мониторинг в реално време на потреблението. Всичко това би трябвало да дава на потребителите възможност да максимизират възвръщаемостта на инвестициите си.

Технологиите на Luminous за интелигентни и свързани продукти са насочени към малки и средния бизнес, индивидуални клиенти и малки соларни ферми.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*