Британци започнаха промишлено производство на пластмаси от отпадъчна електроника

Британската фирма MBA Polymers започна производство на рециклирана PC/ABS пластмаса, направена от електронни отпадъци. Нейните продукти ще се използват с комерсиални цели.

Компанията обяви, че е стартирала нова производствена линия в Австрия, която вече работи, превръщайки отпадъци от електрическо и електронно оборудване в пластмасови топчета. Те могат да се използват за направата на други пластмасови продукти.

ball-pit-1029865_960_720

Новият продукт, наречен EvoSource, е смес от поликарбонат (PC) с акрилонитрил-бутадиен-стирол (ABS). Това е първата PC/ABS пластмаса, която се произвежда за комерсиални цели от електронни отпадъци, съобщиха от компанията. Очаква се решението да помогне да се отговори на нарастващото търсене на устойчиви материали в автомобилостроенето, както и производството на електрически и електронни устройства.

Производителите могат да спестят до три тона въглероден диоксид с всеки тон рециклирана пластмаса, която използват в производството си, според компанията. Според различните изследвания, възможностите за рециклиране и оползотворяване на този вид вторични суровини не се използва пълноценно.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*