Еко-телевизори от Sony пестят енергия

Да заспиш пред телевизора не е рядко срещано явление. Мнозина от тези, на които се случва, осъмват пред все същия, все така включен и шумен телевизор. И навярно мнозина от тях съжаляват за попиляната енергия.

Сега от Sony са разработили идеалното решение за всеки, който има навика да захърква пред гледката на среднощния филм, съобщава LowCarbonEconomy.com. Новите телевизори са в състояние да „гледат“ зрителя си, да усетят кога е заспал или пък вече го няма пред екрана – и се самоугасват, за да не харчат ток.

Такива телевизори се появиха на пазара за първи път миналата година. Според доклад на Business Green, новата технология ще бъде разгърната в линията „Bravia“ през 2010 г.

Ако станете и отидете в другата стая да си направите кафе, чай или да си вземете бира от хладилника, все пак ще можете да чувате звука от телевизора си, но през това време той няма да показва картина, обясняват от Sony.

Това не е първият опит на Sony да заложи на екологичните функции. Наскоро фирмата пусна на пазара серия „нисковъглеродни“ DVD устройства.

Въпросът е доколко потребителите ще са склонни да бръкнат по-дълбоко в джоба си, за да се порадват на зелената алтернатива.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*