Зеленото кметство на виетнамския град Бак Нин ще е покрито със зеленина

Vo Trong Nghia Architects наскоро разкри най-новите си планове, стъпващи на зелен и екологичен дизайн: зеленото кметство във виетнамския град Бак Нин. Това ще е една обществена сграда, покрита изцяло с растителност.

The-Green-City-Hall-by-Vo-Trong-Nghia-Architects-5-1020x610-1

Разположена на терен с площ седем хектара в сърцето на Бак Нин, сградата на кметството ще се състои от два блока и ще представялва двойка терасирани кули, облегнати една към друга, с буйни озеленени тераси на всяко ниво. Зеленото кметство има за цел да помогне на местната власт да постигне целите си за развитие на по-енергийно ефективен град.

The-Green-City-Hall-by-Vo-Trong-Nghia-Architects-7-1020x610

„Предложението ни е замислено като катализатор за бъдещото зелено развитие на Бак Нин“, казват от Vo Trong Nghia Architects пред Dezeen. „[То] се възприема като новия символ на града, което обединява зеленината и културата в едно цяло“.

Двете кули се накланят навътре еднак ъм друга, сякаш за да предадат образа на две ръце, притиснати една към друга за поздрав и за да символизират връзката между властта и гражданите. В едната кула ще се помещават органите на влстта, а другата ще се състои от граждански център и зала за увеселения.

The-Green-City-Hall-by-Vo-Trong-Nghia-Architects-2-1020x610

Проектът ще включва обща площ от 36 000 квадратни метра. Четири повдигнати озеленени пътеки свързват двете кули между 7 и 18 етаж. Изобилното остъукление позволява на естествената светлина да озарява интериора и да го освежава с гледките към зеленината. Интериорните балкони също ще бъдат обхванати от буйни насаждения. На последния етаж ще има публично достъпна палуба за наблюдение.

The-Green-City-Hall-by-Vo-Trong-Nghia-Architects-4-1020x610 The-Green-City-Hall-by-Vo-Trong-Nghia-Architects-3-1020x610  The-Green-City-Hall-by-Vo-Trong-Nghia-Architects-1-1020x610

Рендери: Vo Trong Nghia Architects 

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*