Заоблена кула във Ванкувър празнува присъствието на природата

Архитект Кенго Кума разкри плановете си за изграждането на висока жилищна кула в Северна Америка. „Alberni“ ще е 43-етажна, леко извита кула с разкошен мъхова градина около основата. Обвита в слой от анодизиран алуминий и стъкло, кулата ще отразява съседните сгради и небето. В нея ще има различни елементи от дърво – характерен „подпис“ на Кума.

Alberni-by-Kengo-Kuma-1-1020x610

Кулата ще бъде разположена в близост до входа на прочутия Стенли парк във Ванкувър, измежду най-оживените улици в тази част. Вътре ще има 181 жилища, които ще се радват на значителни по размер отворени пространства тип „вътрешен двор“, предназначени както за градски градини, така и за създаването на други видове лични пространства. В сградата ще има също така търговски площи и ресторант.

„В японските пространства границите се считат за непостоянни и преходни. Това винаги е важна част от работата ми“, казва Кума. „В този проект малките детайли в остъкляването и слоестото озеленяване размиват традиционните граници, за да засилят чувството за приемственост. Дизайнът празнува присъствието на природата във Ванкувър“.

Alberni-by-Kengo-Kuma-4-1020x610 Alberni-by-Kengo-Kuma-3-1020x610 Alberni-by-Kengo-Kuma-2-1020x610

Рендери: Kengo Kuma & Associates

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*