Siemens и Valeo ще разработват заедно двигатели за електромобили

Немската Siemens и френската Valeo подписаха споразумение за създаването на съвместно предприятие в областта на високоволтовите двигатели за електрически автомобили. Заедно двете компании ще разработват иновативни и достъпни високоволтови компоненти и системи за всички видове еко-коли, автомобили, включително хибриди, плъгин хибриди и изцяло електрически автомобили. Siemens и Valeo ще притежават по 50% в съвместното предприятие и ще упражняват съвместен контрол.

connect-20333_960_720

Valeo ще допринесе за развитието на съвместното предприятие със своя бизнес за високоволтова електроника (част от Powertrain Systems Business Group), включващ 200 служители, 90 от които във Франция. Siemens ще участва със своето поделение E-Car Powertrain Systems, включващ около 500 души.

Съвместното предприятие ще е отговорно за разработването, продажбите и производството на високоволтови електрически мотори и силови електроники над 60V, необходими за електрическите коли и лекотоварни автомобили. Съвместното предприятие ще предлага разширена гама от продукти – хибридно задвижвани модули и решения, включващи електрически мотори, системи за удължаване на пробега, DC/DC конвертори, инвертори и зарядни устройства, както и напълно електрифицирани двигатели.

Структурата на компанията ще е съобразена с изискванията на световния пазар и международната конкурентна среда. Централата й ще е базирана в Ерланген, Германия, с локации и във Франция, Норвегия, Полша, Унгария и Китай.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*