Операта в Сидни направи видео за децата: как да намалим въглеродния си отпечатък

Операта в Сидни направи видео в сътрудничество с изпълнителите „Дърт Гърл“ и „Коста“, в което разяснява всичко за въглеродния отпечатък на своето представление „Стани Любопитко“, представен в операта през януари 2016 г. Видеото разказва на децата могат да помогнат да се намали въглеродният отпечатък от ежедневния живот у дома.

australia-1281935_960_720

За да компенсират емисиите от спектакъла, хората в операта са засадили 1000 дръвчета от местни австралийски видове по повод Деня на Земята през април 2016 г. С това от операта се надяват да формират траен модел на „въглеродно неутрални продукции за деца“. Образователните ресурси и дейности от този вид ще бъдат разширени и през 2017 г. Целта на програмата за децата и семействата е да стане изцяло въглеродно неутрална до 2019 г.

Самият спектакъл е с екологична насоченост. Героите се впускат в разнообразни лудории в търсене на решение на въпроса за мистериозното изчезване на пчелите. Пълен с лесно запомнящи се песни и забавни танци, мюзикълът е продължение на популярна телевизионна поредица за деца.

„Изменението на климата ще има най-голям ефект върху младежката аудитория на нашите представления“, коментира Бриджит Ван Льовен, ръководител на програмата за деца, семейства и креативно образование. „Вярваме, че е наша отговорност креативно да ангажираме и да образоваме децата относно изменението на климата и да даваме пример, чрез който да покаже, какво можем да променим, за да намалим емисиите на парникови газове“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*