„Старците“ ще използват умните автономни коли най-много

Автономните коли ще бъдат най-предпочитани от възрастните хора. Поколението на т. нар. бейби-бум ще скочат първи в умните автомобили. Става дума за хората, родени между 1946 и 1964 г., които са на възраст около 52-70 г. към 2016 г. Прогнозата е на анализатора Дана Хил от Bloomberg.

swanson.jpg.662x0_q70_crop-scale
Снимка: Google

 

„За първи път в историята по-възрастните хора ще бъдат лайфстайл лидерите за една нова технология,“ коментира Джоузеф Кофлин, директор на лабораторията „AgeLab” при Масачузетския технологичен институт в Кеймбридж. „Младите бяха тези, които първи се сдобиха със смартфони, но именно потребителите на около 50 г. ще бъдат първите, които ще се качат в интелигентните, самоуправляеми автомобили“.

Кофлин е уверен, че „старците“ ще бъдат щастливи да използват умни коли, като се има предвид алтернативата да останат в изолация в домовете си. Същото мнение споделя и Джейн Гулд от огранизацията „Остаряване в покрайнините“. „Проучванията показват, че дори и днес има изненадващо ниво на интерес към автономните коли сред по-възрастните хора“, казва Гулд. За разлика от другите видове иновации, в този случай лидерите ще са не най-младите и ентусиазираните, а тези, които изпитват все повече затруднения да шофират, обяснява тя.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*