Шоколадчетата Mars все повече се правят с… вятърна енергия

Производителят на хранителни продукти Mars ще добива 100 процента от енергията за своите дейностви във Великобритания от възобновяема енергия. Компанията подписа договор за чиста енергия с разработчика Eneco.

Съгласно партньорствити, вятърната ферма на Eneco „Moy Wind Farm“ с нейните 20 турбини, разположени на юг от Инвърнес, ще осигурява електроенергия, еквивалентна на 100 на сто от тази, използвана за захранването на всички 12 завода на производителя във Великобритания.

wind-15510_640

10-годишният договор означава, че Mars ще добива възобновяема енергия, еквивалентна на тази, използвана от 34 000 средни домакинствата в Обединеното кралство. Компанията заяви, че енергията ще произвежда толкова шоколадови десертчета, колкото са нужи за запълването на 166 басейна с олимпийски размер всяка година.

Договорът става факт след друг подобен в САЩ, според който Mars ще изкупува енергията от мащабен вятърен парк в Мескит Крийк, Тексас. Той бе подписан през 2014 г. В момента вятърната ферма генерира еквивалента на 100 на сто от електроенергията, необходима за захранване на цялата дейност на компанията в САЩ.

От Mars заявиха, че в резултат на това са били в състояние да постигнат целите си за намаляване на емисиите на парникови газове от дейността на предприятието си с 25 на сто спрямо показателите от 2007 г.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*