Соларна чанта генерира електричество по време на разходка

Мнозина от нас не излизат от дома си без поне 1-2 електронни джаджи – телефон и музикален плейър, например, а при по-дълги пътувания в чантата се нареждат едни до други не само телефони и плейъри, но и лаптопи, цифрови фотоапарати и ред други. За тези, които обичайно носят в себе си цял набор джаджи, неизбежно е и мъкненето на дузина различни зарядни устройства.

Соларната чанта „Neuber“ е един опит за разрешаването на този проблем. Тя предлага доволно много място за носене на целия арсенал от електронни устройства, като в същото време предната й страна е оборудвана със соларен панел, което й позволява да презарежда батериите на джаджите.

Обратно на често тиражираното схващане, че соларните системи вървят в комплект с тежки батерии, тази чанта е лека – 500 грама заедно с батарията и самия соларен панел. Изборът на потребителя обаче не би бил лек, тъй като тя се произвежда в 37 цвята.

Соларните чанти за презареждана на куп електронни джаджи са достъпни за продажба онлайн, като цената им е около 130 евро. Има модел за носене на рамо – подобно на чанта за лаптоп – както и елегантна раница.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*