Проектът „Слънчев покрив“ на Google вече обхваща 43 милиона покрива

Миналата година технологичният гигант Google даде старт на проекта „Слънчев покрив“ – уеб- услуга, която позволява на собствениците на жилища да определят дали домът им е подходящ за монтиране на соларен масив. Потребителите могат също така да използват услугата, за да се свържат с местни соларни фирми. Google стартира услугата първо в три щата, а после покри всички американски щати. В резултат, уеб-услугата вече обхваща 43 милиона покрива!

Project-Sunroof-Solar-Homes-1020x610

Проектът използва Google Earth с въздушните изображения, които вече са налични там, с механизъм за калкулации, така че собствениците могат да пресметнат колко биха спестили чрез 20-годишен договор за изкупуване на чистата енергия, която биха добивали на покривите си – според фактори като местното време, наличие на слънце, покривна ориентация, сянка. Потребителите могат да получат още по-точна оценка чрез въвеждане на информацията за сметките си за комунални услуги.

Соларните компании плащат на Google, за да бъдат включени в платформата, борейки се за референции. Собствениците, които се интересуват от монтиране на соларни панели на покривите си, имат възможност да обменят информация с доставчиците на соларни системи, за да вземат решение.

google-project-sunroof-screen-1500x844

„…Когато Google скочи в една индустрия, това е валидиране за цялата тази индустрия“, коментира по този повод Макс Арам, шеф на една такава фирма – Pick My Solar.

Междувременно проектът „Слънчев покрив“ продължава да се разширява и обхваща нови и нови територии от света.

4 коментара

  1. Ей мухЪли… защо си мислите, че хората пасът трева и можете да ги заблудите… Борисов спира работата на Гугъл според вас ..или след САЩ 1вата страната трябва да е БГ?

  2. Захариев и Йорданов, що лъжете хората . В Германия я няма тази услуга още …или сте партиини драскачи .. да си вземете стотинките като плчете по държавата .

  3. И В ГЕРМАНИЯ И ДРУГИ БЕЛИ ДЪРЖАВИ Е ТАКА, НО ТУКА В БОЙКОЛАНДИЯ НЕ СТАВА, БРАТООООООООООООО………………….

  4. Аааа в България неможе ,как така ще дърпате коматя от ръцете на дупетати и други търтеи !!!!!!

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*