Калифорнийско ранчо взе „платинен“ LEED сертификат

Turnbill Griffin Haesloop Architects са осигурили „платинен“ LEED сертификат на ранчото „Hupomone“. Семейната ферма, разположена в близост до Петалума, Калифорния, сега се отличава с редица енергоспестяващи функции, надминаващи изискванията на Параграф 24 на LEED с над 50 на сто. Разположен насред 160 акра имение, домът приютява семейство с от 5 човека, съсредоточени върху устойчивото земеделие в региона.

Eco-friendly-Hupomone-Ranch-by-Turnbull-Griffin-Haesloop-Architects-lead

С намек за традиционна местна плевня, ранчото Hupomone е покрито от островърха стъклена фасада с височина две нива. Тя озарява интериора с изобилна дневна светлина. В същото време разкрива прелестен изглед към хълмовете от имението. На партерния етаж има всекидневна с отворен план и с изглед към естествената красота на региона. Таванът с двойна височина създава ефирна атмосфера. Уютна кухня с трапезария е поместена откъм едната страна на хола, а спалните са от другата. Главният вход на дома се намира от другата страна на хола. Стъклена завеса, която се простира само до първия етаж, създава поток от светлина от предната към задната част на дома.

На партерното ниво има още две спални, които са с изглед към хола долу, включително и уютен кът за четене, сгушен под острия връх на дома. Къщата гледа към голяма тревна площ, която се намира в непосредствена близост до басейна семейство. Тя и пристройката за басейна са енергийно ефективни и използват редица технологии за пасивно отопление и охлаждане, както и слънчева енергия.

Зашеметяващият проект получи награда за заслуги от AIA San Francisco Design Awards 2016.

Hupomome-Ranch-Turnbull-Griffin-Haesloop-banner-1020x399 Turnbill-Briggfin-Haesloop-farmhouse21 Hupomone-Side-Exterior Hupomone-Pool photo4 Hupomone-Kitchen Hupomone-Bathroom Hupomone-Drawing Turnbill-Briggfin-Haesloop-farmhouse1 Turnbill-Briggfin-Haesloop-farmhouse7 Turnbill-Briggfin-Haesloop-farmhouse6 Turnbill-Briggfin-Haesloop-farmhouse5 Turnbill-Briggfin-Haesloop-farmhouse4 Turnbill-Briggfin-Haesloop-farmhouse3

Снимки: Turnbill Griffin Haesloop Architects

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*