Лео и Шварци се обединят в битката с изменението на климата

Леонардо ди Каприо и Арнолд Шварценегер заедно ще се борят срещу изменението на климата на планетата – това не е сюжет на поредния холивудски филм, а реална кауза на двамата известни актьори. Две организации, подкрепяни от холивудските звезди, наскоро обявиха своето партньорство за действията за опазване на климата. Фондацията на Леонардо ди Каприо ще даде субсидия от 650 000 долара на „R20 – региони за климатични действия“, стартирана от Арнолд Шварценегер. Според изявлението на двамата актьори, сумата ще отиде за „енергия от възобновяеми източници, енергийната ефективност, както и инициативи за управление на отпадъците“.

cloud-143152_640

Използвайки безвъзмездните средства, R20 ще идентифицира зелени инициативи, които могат да бъдат полезни за хората по целия свят, изграждайки проекти и проследявайки тяхното въздействие. R20 ще работи с регионалните правителства за постигане на промяна по-бързо, отколкото обичайно се случва на национално ниво. Организациите ще работят за идентифициране и подпомагане на проекти, подпомагащи общностите, като например слънчева пекарна в Бурунди, програма за управление на отпадъците в Алжир, програма за светодиодно улично осветление в Бразилия.

„Споразумението от Париж е важна първа стъпка за намаляване на въглеродните емисии в света, но има и още неща, котио трябва да се направят за изпълнението на тази важна цел,“ коментира ди Каприо в изявление. „Партньорството ни с R20 е сигнал, че е отговорност на частните организации да поемат грижата за ускоряване на навлизането на технологии за опазване на климата в световен мащаб. Призоваваме и други да последват нашия пример, защото времето на нашата планета изтича много бързо“.

1 коментар

  1. Доста по-полезни ще са ако спрат да промотират свръх консумирането като символ на успех, те и всички останали лицемери.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*