Гигафабриката на Tesla се открива официално на 29 юли

Калифорнийският производител на луксозни автомобили – или по-скоро на батерии – Tesla – се подготвя за официалното откриване на огромнaта си си „гигафабрика“ край Рино, Невада. Компанията съобщи, че фабриката за батерията ще бъде официално открита на 29 юли. Странно е, защото това официалното откриване ще бъде много по-различно от повечето други – фабриката все още е далеч от етапа на функциониране и строителството й ще продължи дълго след партито.

hero

Fortune съобщи най-напред за събитието миналата седмица, описвайки го като един вид благодарност към клиентите. Някои купувачи на Tesla са научили за партито чрез имейл, с който са били информирани за спечелване на билети за „събитие на 29 юли“. Това нещо е изпратено до клиенти, които са довели по най–малко пет нови купувачи на Tesla.

Имейлът не казва много по въпроса какво ще се случва при „официалното откриване“. Все пак тези щастливци ще са сред първите, които ще могат да видят вътрешността на гигантското съоръжение, където Tesla вече произвежда своите батерии за дома – Powerwall.

1 коментар

  1. Ако обичате се вземете в ръце и си оправете статията! Гугъл транслейт не е добър за копи/пейст, но вие толкова си и можете!

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*