Apple създаде нова компания, която да продава излишната слънчева енергия

В последните години Apple инвестира усърдно в изграждането на соларни електроцентрали по света, с което измени цялоснтния си имидж и почти влезе в ютилити сектора. „Почти“. Скоро обаче – „съвсем“. Въпреки, че компанията все още не се захранва изцяло и само от възоновяемите инсталации, които поддържа, тя има сериозен излишък от соларна енергия. Това е дало повод на ИТ гиганта да се захване с ново начинание: Apple Energy LLC. Новата фирма ще продава излишъка слънчевата енергия, започвайки най-рано през август.

Solar_PV_modules - future

Apple има голям списък със зелени инвестиции, най-вече соларни паркове, в няколко страни, включително и Китай. Компанията покрива 93 процента от глобалните си енергийни нужди от чиста енергия, според последния доклад за екологичната отговорност на фирмата. Грийнпийс я определя като „най-зелената технологична компания“ в света.

Новините на навизането на Apple в областта на продажбите на енергия дойдоха заедно със съобщението, че Федералната комисия по енергийно регулиране в САЩ разрешава на новата фирма да продава енергията на пазарни цени, защото размерът й не е достатъчно голям, за да може да повлияе изкривяващо на пазара.

Очаква се новата компания да заработи ефективно през август.

1 коментар

  1. Компанията покрива 93 процента от глобалните си енергийни нужди но едвали и 7% от енергията изразходвана за производство на продуктите им е от тях. Цялото производство на телефоните, лаптопите и таблетите им е поверено на подизпълнители, да не говорим че не ми е известно да имат мини за метал и заводи за обработката му. Грийнпийс са наясно с това

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*