Европа ще ратифицира парижкото споразумение „час по-скоро“

Европа ще ратифицира Парижкото споразумение за климата възможно най-бързо. За целта Европейската комисия изготви и представи предложение ЕС да ратифицира договора. Предстои предложението да бъде гласувано и одобрено от Европейския парламент и Съвета на Европа. Когато това се случи, националните правителсртва ще мгоат да ратифицират документа на местно ниво.

climate-change

„След Париж ЕС си е написал домашното. Ние сме решени да използваме набраната инерция и духа на Париж, за да осигурим ранна ратификация – и бързо въвеждане в действие – на това историческо споразумение“, заяви еврокомисраят по климатичните въпроси Мигел Ариас Каньете.

Сега, когато споразумението е факт, стъпките на ЕК са в посока договорът да бъде реализиран възможно най-бързо, казва Каньете. Това трябва да осигури на Европа нейната лидерска роля в глобалния преход към нисковъглеродно бъдеще.

Европа иска да запази своето предимство на страна, която „ще направи първия ход“, казва и еврокомисарят по енергетиката Марош Шефчович. По думите му, Европа работи за създаването на „правилната среда“, която да позволи на инвеститорите и бизнеса да сграбчат възможностите, които сега им се дават.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*