Австралийска ферма продава „най-доброто нещо след суровото мляко“

Една австралийска компания се готви скоро да започне продажбата на сурово мляко в страната, където, както на много други места по света, продажбата на сурово мляко е противозакона. Правителството на Австралия забранява продажбата на непастьоризирано краве мляко – поради рисковете за здравето на потребителите. Ала фирмата „Made By Cow“ от Сидни е намерила начин да предложи необработвано мляко на купувачите. Нейното „студено пресовано“ краве мляко не е незаконно. В действителност фирмата вече е получила регулаторно одобрение за продажбата на своето непастьоризирано мляко и се готви да покрие и други територии – с увеличението на производството.

milk-518067_960_720

Методът на бутилиране на млякото, прилаган от австралийската фирма, технически не попада в същата категория като суровото мляко, според австралийското законодателство. Въпросното „студено пресовано“ краве мляко се бутилира в рамките на 15 минути след издояването. Техниката на обработка използва студена вода за третиране на млякото под налягане. За този проес от фирмата обясняват, че премахва всички вредни и опасни микроорганизми, без да се взаимодейства с полезните хранителни вещества в млякото – които се разрушават в процеса на пастьоризация.

good-aiderbichl-1320864_960_720

„Доброто управление на стадата, хигиеничните техники за доене, както и методът на студената обработка под налягане имат за цел да можем да сложим на рафтовете в магазините 100% сигурно, сурово мляко,“ казва управителят на фирмата Саксън Джой. „Тъй като млякото стига от кравата до бутилката за по-малко от 15 минути, има по-малко възможности за разваляне или замърсяване“.

cold-pressed-raw-milk-Made-By-Cow-1020x610

В съобщение за пресата, Joye Допълнителна възхвалява добродетелите на сурово мляко. „Като изключим нашите фермери, може би прародителите ни са последните хора, които са вкусвали сурово мляко такова, каквото то трябва да бъде – без пастьоризация, хомогенизация и всичките останали процеси, на които се подлага стандартизираното мляко. Ние сме разработили метод, който позволява на хората да пият вкусно, кремообразно и здравословно, студено пресовано сурово мляко такова, каквото са го пиши нашите предци“.

1 коментар

  1. Щото са си нямали баба и дядо на село, които да гледат кравичка :))))

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*