Faraday Future тества автономните си е-коли в Мичиган

Най-новото и дръзко име в света на електрическите автомобили Faraday Future все още има доста време, преди да пусне на пазара първата си електрическа кола, но компанията работи усърдно за силен дебют на пазара на автономните е-коли.

Faraday_Future

Компанията започна изгражданетона свой завод в Северен Лас Вегас, Невада, по-рано тази година, и търси място за втори завод из Валехо, Калифорния. В същото време обаче фирмата се е заела да изгради тестова площадка в Мичиган, където да тества своите безпилотни автомобили. Наскоро Faraday е кандидатствала за три регистрационни номера – необходима стъпка за тестването на автономни коли. Кърк Стюлде, директор на Департамента по транспорт в Мичиган, е споделил пред изданието „The Detroit News“, че от Faraday са се свързали с него през януари относно тестване на автономна кола, а впоследствие са кандидатствали за регистрационните номера.

Мичиган е един от малкото щати, които гръмогласно разрешават тестването на автономни превозни средства по обществените пътища. Тестовите автомобили трябва да имат специални регистрационни номера, а производителите трябва да спазват специални застрахователни условия.

„Номерата ще бъдат използвани, за да се тестват различни прототипи и нови функции на превозни средства на FF”, каза компанията пред изданието в нарочно изявление. „Не можем да коментираме техните специфики в момента“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*