BMW ще рециклира батериите от i3 EV за съхранение на енергия у дома

Снимка: BMW блог

Поделението за електрически автомобили на BMW разкри своята система за съхранение на енергия, захранвана от батерии на i3 BMW, по време на симпозиум за електрически превозни средства в Монреал тази седмица.

Системата за съхранение чрез батерии може да се свърже със зарядни станции, слънчеви панели и нови или втора употреба батерии от електрически превозни средства. Повторното използване на батерии от електромобили за съхранение на енергия в дома може да реши проблема с виската цена на новите батерии в средносрочен план, според Navigant Research. Използваните батерии са по-евтини, но все още с достатъчно капацитет, за да послужат за дома.

Снимка: BMW блог
Снимка: BMW блог

Батериите на BMW, които ще бъдат използвани в домашната система за енергийно съхранение, имат 22 кВтч или 33 кВтч капацитет. Тъй като черпенет на енергия в дом обичайно е по-слабо и по-равномерно, отколкото в един електрически автомобил, то системата може да се окаже идеално приожение за „пенсионираните“ батерии от i3.

Индивидуалните системи за съхранение на енергия чрез домашни батерии са важни в прехода към модернизирана електропреносна мрежа, тъй като дават възможност генерираната локално енергия от възобновяеми източници да се съхрани и използва директно на място, вместо да се подава към електро-мрежата.

Използвайки данни за енергийното потребление в реално време, системата на BMW може да измерва наличността и търсенето на енергия, за да калкулира оптималното време за зареждане или разреждане на батериите. Този подход би трябвало да намали загубата на енергия и да намали енергийните разходи. За целта системата включва конвертор за напрежение и силова електроника за управление на енергийния поток между възобновяемите енергийни източници, електроуредите в къщата и литиево-йонната батерия с компоненти от i3.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*