Великобритания си постави цел: 57% намаление на CO2 до 2030 г.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Като се има предвид какъв хаос настана в британската политика в последните дни, много от еколозите и природозащитниците са загрижени, не без основание, за въздействието на случващото се върху дългосрочните проекти за намаляване на въглеродните емисии и развитието на зелената енергия. Ето една добра новина все пак, за която наскоро съобщи Гардиън:

Британците са приели своя „пети въглероден бюджет“, който включва амбициозната цел за намаляване на емисиите на парникови газове с 57% до 2030 г. – в сравнение с нивата от 1990 г. Това е цел, значително по-строга от намалението в размер на 40%, което Великобритания си беше поставила като част от своето (вече ограничено във времето) в ЕС.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Разбира се, целите са едно нещо, а постигането на реални резултати по тях е съвсем друго нещо. И все пак е окуражаващо да се види, че правителството на страната се стреми да успокои еколозите и инвеститорите, особено в такъв смутен момент. Важно е да стане ясно, че ще има дългосрочна стабилност и предвидимост, когато става въпрос за политиките за изменението на климата и намаляването на емисиите. Според Би Би Си, дори и енергийни компании са щастливи от нов бюджет, тъй като, в края на краищата, те трябва да знаят по какъв начин ще се ръководи страната и трябва да могат да планират.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*