Изоставена фабрика в Шанхай е преобразена в художническо ателие

Archi-Union Architects са трансформирали тази бивша фабрика за химически влакна в Шанхай в шоурум и работно място за един художник, който рисува керамика. Ателието е оформено в стил индустриален шик. „Керамичната къща“ запазва оригиналния характер на фабриката, съчетавайки съществуващите тухлени и бетонни елементи със съвременни покрития и ново резширение, изградени от дървени греди, върху сградата.

Ceramic-House-by-Archi-Union-Architects-5-1020x610

Разположена в индустриалния парк Wuwei Creative, Керамичната къща е пример за адаптивна повторна употреба – само една от многото сгради, които са били превърнати от някогашни фабрики в нещо полезно и модерно. били превърнати в бившия завод основание. Archi-Union Architects са „изкормили“ целия интериор, добавили са големи остъклени отвори, за да внесат повече естествена светлина, и са разширили пространството с нов горен етаж. Оригиналната конструкция от бетон и тухли обаче е запазена – и видима както отвън, така и отвътре. Обновената сграда помещава изложбени площи, приемна, офис, вътрешен двор.

„…Имаше няколко стари сгради и голямо дърво“, разказват архитектите за началото своя проект. „Ние сметнахме, че те могат да се превърнат в нещо, което представя паметта на мястото, свързва се като част от новата сграда, а не просто да премахнем всичко и да го заменим с нов обект“.

Въпреки, че интериорът е напълно обновена и в съвременен вид, материалите за него – сива тухла и предварително закалена стомана – допълват промишления характер на оригиналната фабрика.

Ceramic-House-by-Archi-Union-Architects-2-1-1020x610 Ceramic-House-by-Archi-Union-Architects-1-1-1020x610 Ceramic-House-by-Archi-Union-Architects-3-1020x610 Ceramic-House-by-Archi-Union-Architects-6-1020x610   Ceramic-House-by-Archi-Union-Architects-4-1020x610

Снимки: Archi-Union Architects

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*