Бевърли Хилс вече планира как ще използва безпилотни коли

Казват, че безпилотните автомобили ще преобразят градската среда. Ще заменят личните автомобили, ще освободят повече пространство за хората, ще направят улиците ни по-приятни за живеене.

Дали това е така, първи ще проверят в Бевърли Хилс. В съобщение до медиите кметът на града обяви, че ще побърза да въведе автономните превозни средства в употреба час по-скоро.

usa-703794_960_720

„Ние не можем да решим бъдещите или дори днешните проблеми, използвайки технологиите на миналото“, казв кметът Мириш. „Автономните коли ще премахнат частните автомобили от пътя, ще намалят търсенето на места за паркиране, ще повишават безопасността и мобилност за всички, включително за хората с увреждания, както и ще решат предизвикателството на „последна миля“ за жителите.“

Предвижда се автономните коли да служат като маршрутни таксита по заявка, за транспрот от точка до точка, където потребителите подават заявка за возене през своите телефони, пише в прес-съобщението.

Макар че мнозина очакват мрежите от автономни електромобили да бъдат финансирани с публични средства, те могат да бъдат частна собственост. Според повечето прогнози, това ще изисква доста по-малко финансиране за инфраструктура, отколкото железопътния транспорт.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*