Тръгва електромобилната атракционна линия по велоалеята за “Сарафово” в Бургас

От днес бургазлии и гостите на града могат да ползват електромобилен превоз по новата велоалея за квартал „Сарафово“. Общината осигурява тази услуга в отговор на предложение, дошло от няколко отделни групи граждани.

Първа спирка на линията е до заведението „Фиеста“ в края на Северния плаж. Следващите две са „Лугата“ и новоизграденият безплатен паркинг до бункера, после обратно.

electric-cars-1068920_960_720

Бусчетата ще пътуват от 09.00 до 21.00 часа на приблизително 15 минути. Цената за използването им е 1 лв. Те са удобна възможност за кратко и комфортно пътуване до калните бани и по-отдалечените плажове по пътя за „Сарафово“.

Това е единственото превозно средство на четири колела, което ще бъде допуснато да се движи по този маршрут, освен при извънредни случаи. Атракционната линия ще работи само през летния сезон в услуга на туристи, възрастни и трудноподвижни хора. Електромобилите няма да пречат на велосипедисти и пешеходци. Те ще бъдат една допълнителна алтернатива за придвижване по начин, който щади околната среда.

Подобна транспортна услуга вече работи в Бургас – на територията на гробищния парк и по маршрута Морска градина – Морска гара.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*