Деца от детски градини в Русе творят арт-инсталации от отпадъчни материали

Торта за роботи, градински планетариум, артистични кашпи и екстравагантен екстериор сътвориха децата от предучилищните групи на ЦДГ „Детелина и ЦДГ „Червената шапчица“.

Екоинсталациите са направени от битови и промишлени отпадъчни материали, части и инструменти и са част от нестандартните образователни практики, които възпитават децата и техните родители в отношение към природата и рециклирането – част от иновативните образователни дейности по проект BG06-243 „Равен достъп на деца в риск до предучилищна подготовка и интеркултурно образование чрез иновативно обучение,интегриран подход и привлекателни условия в детските гредини в община Русе“.

16_13

Децата от предучилищните групи на ОДЗ „Снежанка“ и ЦДГ „Ралица“ са изработили забавни и красиви творби от ненужни вещи от бита, както и масов тип отпадъчни материали – стари гуми от автомобили и пластмасови бутилки.

Отношение към природата, стремеж за повторна употреба и рециклиране на отпадъците показват грейналите в двора на ОДЗ „Снежанка“ слънце и миньон, а калинка и птици – в двора на ЦДГ „Ралица. Друг вкус показаха децата от ЦДГ „Звездица“, които рециклираха метални опаковки от бира и безалкохолни напитки, от които сглобиха превозните средства на бъдещето.

Екоинсталациите ще бъдат част от екстериора на детските градини с идея за приемственост към по-малките, да приобщават към опазване на природната среда и развиват нестандартно екологично мислене, с което често започва модерното изкуство.

ch shap eko inst3 13439085_10206476859425008_8104589830612965297_n 16_9 16_1 16_18

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*