Конкурс търси проекти за „зелено“ образование в училище

За отпразнуване на Световния ден на околната среда Фондация „Кроношпан“ стартира конкурса „Мислете в зелено за нашето бъдеще“ – основна тема е околната среда.

Основната цел на конкурса е да се повиши осведомеността на младите хора относно това какво е въздействието върху околната среда от неустойчивото потребление и какви са последиците от такова потребление върху промените в климата. Конкурсът насърчава правилното поведение на младите хора, което в бъдеще да допринесе за защитата на околната среда и насърчаването на екологично ориентиран граждански дух.

leaf-642115_960_720

Тази година конкурсът е насочен към началните (1-4 клас) и средните (5-8 клас) училища. Той ще бъде реализиран едновременно в 5 страни: България, Унгария, Полша, Румъния и Украйна.

Във всяка страна Фондация „Кроношпан“ ще финансира изпълнението на спечелилия конкурса проект с 2 000 евро. Сумата следва да бъде използвана за реализация на проектната идея.

Кандидатстващият проект се подава от учител.

Кандидатури ще се събират до 30 септември.

Проектът може да включва разнообразни дейности като залесяване, създаване на информация за околната среда, изгражадне на мини-парк в училищния двор, зеленчукова градина, дейности по рециклиране и др.

2 коментара

  1. Аз също се интересувам,но никаква информация не сте дали как да участваме,къде да изпратим кандидатура!!!Как да подготвим документите, като не знаем какви са изискванията?

  2. Здравейте! Интересувам се от конкурса. Може ли повече подробности – какви документи трябва да се подготвят, лице за контакт и тн. ? Благодаря!

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*