Tesla ще набляга на камиони, автобуси, батерии и слънчева енергия

Тази седмица светът забеляза, че Tesla официално се отказа от думата „Motors” в името си. Не след дълго дойде и отговорът защо. Tesla разкри своя нов план за развитие, който предвижда автомобилният бизнес да се оформи като оделно бизнес-звено в рамките на голямата компания, която пък ще разрботва и много други неща. Шефът на Tesla Елон Мъск разкри, че Tesla скоро ще започне изграждането на тежкотоварни камиони и автобуси, които ще представи най-рано през следващата година. Генералният план предвижда още фирмата да работи усилено върху комбинирането на своите технологии за батерии със системи за соларна енергия, което ще помогне на света да намали и прекрати използването на изкопаеми горива.

car-1209912_960_720

Новият план предвижда разширяване на сегашните модели на Tesla, по-интензивно навлизане в соларния сегмент и дори производство на тежкотоварна техника. Автобусите пък ще са предназначени за обществен превоз. Така изглежда, че Tesla ще има поне по едно предложение за електрическо превозно средство във всеки потребителски сегмент.

Засега, според Tesla, камионите и автобусите са в ранен етап на разработване. Компанията е категорична, че предложенията й ще доведат до значително намаляване на разходите за превоз на товари, като същевременно ще се повиши безопасността.

Автобусът на Tesla ще бъде в състояние да вози повече пътници, отколкото днешните автобуси. Това ще стане, като – според компанията – се елиминират пътечките между седалните и се поставят седящи места там, където понастоящем са входовете. Автобусите ще са напълно автономни.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*