Bollore представи електробуси в Перник

Френската компания Bollore е представила своите модели електрически автобуси пред общинарите в Перник, съобщо пресслужбата она Общината. Представители на фирмата са провели среща с кмета Вяра Церовска. Те са представили дейността на фамилната компания и конкретно с екологичните модели автобуси, които произвеждат. „По време на срещата кметът Вяра Церовска запозна гостите с транспортната схема на града, която не е променяна от 1990 година. Тя сподели, че има нужда от подобряване на услугите в посока иновации и по-чиста и екологична среда”.

13709996

Френската компания иска да стъпи и в България, а Перник е един от градовете към които французите проявяват интерес, е заявил представителят на фирмата Кристиян Студер, съобщават още от отбщинския пресцентър. „Практиката на компанията показва, че работещият принцип е да се започне с модернизиране на отделни линии”.

Bollore_Gruau_Microbus_BlueBus_Ratp_-_Sevres-Lecourbe
Демонстрационен електрически автобус по редовна маршрутна линия в Кроа-Нивер. Снимка: Guillanst, GFLD / CC-BY-SA

Електрическите автобуси, представени от Bollore, са два модела – 12-метров и 6-метров. Те имат всички удобства за хора със специални потребности. Максималният капацитет на превозните средства е 97 пътници.

Зареждането на батериите им става само за 30 секунди по време на престой на спирка. Гаранцията за използването им е 15 години.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*