Audi пое по скоростната лента към електромобилите

Производителят на автомобили Audi обяви амбициозни планове за развитие на електрически превозни средства. След среща на борда на директорите в края на миналата седмица, шефът на Audi Рупърт Щадлер обяви, че до 2020 г. компанията планира да пусне три превозни средства, работещи с батерии.

audi-1369256_960_720

Според интервюта в няколко германски вестника, Audi планира да инвестира значително в електрическата мобилност. В рамките на две до три години потребителите могат да очакват “няколко” хибрида от типа презареждаеми от ел.-мрежата. До 2020 г. ще дебютират и три чисто електрически автомобила, които ще се произвеждат в Инголщад, Германия. До 2025 г. Дделът на електрическите автомобили в общия обем продажби ще достигне 25 до 30 процента, според Щадлер – доста забележителен дял.

Целевият пазар ще бъде Китай на първо място. Въпреки това, според Щадлер, инфраструктурата за зареждане в Европа и по-специално в Германия ще бъде значително разширена, така че европейският пазар също ще е обект на интерес за компанията. В ритъм с темпото на разширяване на инфраструктурата за зареждане на електромобили ще растат и продажбите на електрически превозни средства, смята шефът.

През 2018 г. компанията ще пусне на пазара електрически SUV. Той ще бъде последван от електрически компактен модел и, в по-късен момент, предложения за средния клас автомобили.

Технологията на водородните горивни клетки също влиза в плановете на Audi. Щадлер не се ангажира със срокове, но каза, че такъв модел все пак ще има.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*