Летен лагер „Живот на село” учи на еко-земеделие

apple-589584_960_720

Вместо към морето, това лято активистите от сдружение “За Земята” са се насочили към селата, за да се посветят на света на истинската и чистата храна, хора и идеи. “Лятото е подходящо време да се доближим до земята, производителите и местата, където нашата храна се прaви здравословно и с любов. vegetables-742098_960_720Надяваме се да го направик заедно, като за целта организираме лагера „Живот на село и други магии”, където се надяваме да срещнем повече съмишленици”.

По време на лагера ще бъдат редставени редица алтернативи и примери за устойчиво земеделие. Тема ще бъде формирането на екообщности и еко-села, тяхната философия и идеи. Ще се говори за пермакултура и принципите й, за еко-етикетите, за това как се проектира био-градина. Участниците в лагера ще се учат и на компостиране и изграждане на компостиращи тоалетни. Един ден от дните на лагера предвижда гостуване на Веселата ферма в Родопите, където ще се говори за червеите и компостирането.

“Все повече се срещаме с хора, които искат да променят начина си на живот, да живеят по-близо до природата и да се хранят с истинска храна, но не знаят как или трудно предприемат началните стъпки. Това е за всички тези прохождащи ентусиасти в света на пермакултурата и устойчивото земеделие, които искат да се запознаят с основните на екоземеделието, както и с двата успешни проекта – Зелената порта и Веселата ферма в Родопите”, казват от „За Земята“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*