Подписка обедини столичани срещу застрояването на парк „Въртопо“

Подписка обедини столичани от кварталите Младост и Мусагеница срещу застрояването на голяма част от терените в парк „Въртопо“.

Подписката бе инициирана преди дни, когато се разчу, че в гористата част на „Въртопо“ зад кръговото кръстовище „Четвърти километър“ шетат резачки и камиони. Отсечени са десетки дървета, някои от които с дънери с диаметър над 60 см.

vartopo1

vartopo3 vartopo2

Живеещите в съседство граждани се надигнаха срещу разчистването. Според тях, теренът е частна собственост и предстои той да бъде преобразуван в спортно съоръжение.

vartopo4

В специално създадена за целта група във Фейсбук бе споделено и копие на документ за течаща оценка за въздействието върху околната среда от проекта. От документа се вижда, че става дума за „физкултурен и бански комплекс“.

13423852_1418264804866578_4739272201976080406_n

Проектът стана повод гражданите на кварталите, живеещи около парка, да започнат да събират подписи срещу всички потенциални строежи във „Въртопо“. В подписката се настоява за промяна на устройствените планове, предвиждащи застрояване в парка. Сега действащият Общ устройствен план предвижда застрояване на над една пета от терените във „Въртопо“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*