Porsche наема 1400 души за разработване на изцяло електрически модел

Porsche обяви, че ще наеме 1400 нови служители, за да изгради своя първи изцяло електрически модел – Mission E. Очаква се той да се появи на пазара през 2019 г. Porsche, която е собственост на VW, обясни, че срад новоназначените ще има 350 експерти по дигитални технологии, с които ще се създаде изцяло нов отдел, който да проучва бъдещите концепции за мобилност.

979c0f1f-dfa6-422a-9df8-0bcc33afa039_teaser_original_720

Назначенията идват като логично продължение на новата стратегия на компанията-майка VW да се фокусира върху автомобилите с нулеви емисии след “дизеловия скандал”.

Захранвана от батерии, Mission E се разглежда като конкурентът на Porsche срещу Tesla Model S. Плановете на германския автомобилостроител са първите модели да излязат от поточната линия в завода Щутгарт-Цуфенхаузен през 2019 г.

Porsche възнамерява да използва акумулаторната технология на Bosch – също със седалище в Щутгарт – и ще се занимава с окончателния монтаж на батерийните системи като част от производството на Mission E. Главният изпълнителен директор на VW Матиас Мюлер по-рано обяви, че компанията обмисля планове да започне собствено производство на батерии като част от препозиционирането си сред автомобилните производители.

От всички 1400 нови работни места 900 ще бъдат за производствен персонал. 300 ще бъдат „работници на заплата“, ще има и 200 инженери.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*